Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Η συμβολή της ΔΑΠ

Η συμβολή της ΔΑΠ ( της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας) στην καταπολέμηση των δακρυγόνων το βράδυ της δολοφονίας του μικρού Αλέξανδρου (είναι γνωστό ότι η φωτιά αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από τα χημικά της αστυνομίας) είναι εμφανής στο φωτογραφία. Τόσες άχρηστες και ανακριβείς "σημειώσεις" μαθημάτων κάπου έπρεπε να πιάσουν τόπο...

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Το καζάνι βράζει και ο κώλος της μα'ι'μούς γιορτάζει

«Βιώνουμε αυτές τις μέρες την απουσία ενός ευνομούμενου κράτους, ενός κράτους-δικαίου που θα έπρεπε να προστατεύει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα των πολιτών» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου.
«Η βία των τελευταίων ημερών έχει πλήξει πολλούς, έχει πλήξει και τους εμπόρους, γι' αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να συμπαρασταθούμε στο δικό τους αγώνα και στη δικιά τους προσπάθεια, να ξανανοίξουν οι αγορές και να υπάρξει μια ασπίδα φωτός μέσα στις γιορτές»
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966773

http://www.daylife.com/photo/02259KR0PU5NB


"17 hours ago: A far-right supporter, holding a knife, threatens protesters during riots outside the Athens Polytechnic December 10, 2008. Riot police clashed with demonstrators for a fifth day during a general strike which paralysed Greece and piled pressure on a conservative government reeling from the worst riots in decades."

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Αντίο (6/12/2008)


ΆΡΝΗΣΗ
Γιώργος Σεφέρης


Στο περιγιάλι το κρυφό
κι άσπρο σαν περιστέρι
διψάσαμε το μεσημέρι·
μα το νερό γλυφό.

Πάνω στην άμμο την ξανθή
γράψαμε τ' όνομά της·
ωραία που φύσηξεν ο μπάτης
και σβύστηκε η γραφή.

Mε τι καρδιά, με τι πνοή,
τι πόθους και τι πάθος,
πήραμε τη ζωή μας·
λάθος!

κι αλλάξαμε ζωή.

*Με την άνω τελεία πριν το "λάθος!". Η άρνηση μιας ζωής με πόθους και με πάθος...γιατί το νερό είναι γλυφό, γιατί φυσάει ο μπάτης και σβήνει τη γραφή και οι συμβιβασμοί μας αναγκάζουν να αλλάζουμε ζωή...λάθος!
Για τον Αλέξανδρο που πήρε τη ζωή του με καρδιά,πνοή,πόθους και πάθος και κάποιοι αποφάσισαν για αυτόν να μη ζήσει την "Άρνηση".